8. Ördögkatlan Fesztivál – ahogy Hárságyiék látták

Idén is remek hangulat volt az Ördögkatlan fesztiválon, melyet augusztus 5.-8. között rendeztek meg Palkonyán és a környező falvakban több, mint 100 helyszínen! Az idei augusztusi tikkasztó hőség ellenére nagyon sokan jöttek el a Fesztiválra és hozzánk, a Hárságyi pincébe. Találkoztunk régi ismerősökkel, lettek újabb barátok is, kalandos volt ez a 4 nap! Az Ördögkatlan szervezőinek hála a műsorok nagyon színvonalasak voltak a Hárságyi Rosé Kisszinpadon, melynek már második éve ők kurátorai, kiegészítve néhány saját programmal. Nagy kaland volt a Frim-Fram zenekar a kanadai-francia Eleonor Young énekesnővel, Lenthár Balázs odamondós, Tom Waits dalai, Cseri Hanna fiatalosan nyílt és őszinte egy szál gitár dallamai. Külön öröm és nagy érdeklődés övezte a Frontátvonulás Cseh Tamás és Bereményi Géza szerzőpáros dalaiból készült színházi és egyben zenei produkció Ecsédiről és a Viziről.

Külön öröm számunkra, ha kezdő zenekar dobogtatja meg a nézők és a mi szívünket, ilyen volt az Uknow duó (lásd videó alul). Izgalmas, egyedi hangzású produkciót hallottunk a KultúrTalálkától, MeszeCsinkától, akiknek sikerült libabőrt varázsolni karunkra a meleg ellenére is. Utolsóként a Kacagó Gerle zárta a műsort, majd egyszer csak megjelentek zenészek a Haraszti Sound Pincéből, a Cifra Udvarból és egy nemzetközi jamborit (lásd videó alul) hoztak össze órákon át, fergeteges tánccal. Na ilyen az igazi fesztivál, amikor mindenki önfeledten bulizik, kóstolgatja borainkat.
Külön szeretném megemlíteni az általunk szervezett három programot is: ha már zene, akkor Guillia otthon marad zenekar a Pincénk személyes nagy kedvence. Először nálunk léptek fel Pünkösdkor és azóta is nagy örömmel látjuk a színpadon ezt a csupaszív alter zenekart, profi zenészekkel és brutális dinamikával. Nagy kedvencünk! A pincénkben a budapesti ToBe Gallery a női lélek bonyolult világát mutatta be szürreálisan mesébe illő képeken keresztül. Claudia Kraus osztrák fotográfus alkotásai a változás belülről fakadó szépségére fókuszálnak, míg Amalia Pereira venezuelai származású művész digitális kollázsmunkái a valóság és az álomvilág határán egyensúlyoznak a természet és a nőiesség elemeivel (lásd alul)  . Polgár Kata ékszereivel idén is találkoztak a vendégeink és visszajáró vásárlók is csodálták az új kollekciókat. Egyedi látványt nyújtott esténként a vízióaudiális falfestés zenére és borra hangolva a pincefalakon VJ group: SUPER33 közreműködésével.
Nagyon sok rosé fröccs fogyott, gyakorlatilag a teljes rosé készletünket kiitták a vendégek kis- és nagyfröccsformájában vagy az egyedi SzabóJános koktélban. Idén először mutattuk be a szarvasgombás –vajas lepényünket, melyet ruccolával tettünk még izgalmasabbá. Szerették vendégeink a prémium vörösborainkat is az esti órákban, külön élmény volt, hogy a francia Wombo Orchestra zenekar elismerően nyilatkozott és ivott az Eklektika 2011-es borunkról (Bordeaux-ból származnak) és vendégül láthattuk Kapolcs szervezőjét is. Ha van fotótok rólunk szívesen fogadjuk!

 

guillia placc toBeIMG_4915IMG_4911IMG_4892IMG_4885IMG_4922IMG_4909