Programok

Bor, kultúra, természet

Palkonya a Villány-Siklós Borút csendes, nyugodt ékszerdoboza, amely kikapcsolódást nyújt barátoknak és családoknak, fiataloknak és időseknek, borbarátoknak és természetjáróknak egyaránt. A 19. század elejétől fokozatosan épülő, mára 53 épületből álló pincesor különlegesen hangulatos élményt nyújt az idelátogatók számára, akik remek bortúrákon keresztül ismerhetik meg a helyi borászok borait. A környéken számos túraútvonal található, köztük a nemzetközi “Három folyó” kerékpáros útvonal is, így Palkonya ideális azok számára, akik természetközeli feltöltődésre vágynak a város zajától távol. Palkonyáról bővebben is olvashatsz itt: www.palkonya.hu
Palkonya különlegességét a gazdag borkultúrának, a rendkívül szép természeti környezetnek és a helyi embereknek köszönheti, akik egy baráti közösséget alkotva igyekeznek megőrizni és átadni vendégeiknek a település értékeit.

Programok

BORKÓSTOLÓK, BORTÚRÁK

Érdekel

GYALOGTÚRÁK

Érdekel

KERÉKPÁRTÚRÁK

Érdekel

LOVAGLÁS

Érdekel

WELLNESS, FÜRDŐZÉS

Érdekel

PALKONYAI KÖRTÚRA

Érdekel

Egyéb programok

Sétahajózás a Dráván

Drávaszabolcsról indul egy sétahajó, mely 1,5 órás kis túra, elmegy a Kormorán-telepig és vissza. Hétvégén általában 10:00-kor indul a hajó, de 15 fő esetén indul, így érdemes előre bejelentkezni. Palkonyáról 30-40 percet kell számolni autóval, de akár biciklivel is megtehető a táv, hiszen Siklós-Harkány-Drávaszabolcs szakaszon végig van bicikliút, illetve Villány-Nagyharsány szakaszon is. További információ: www.setahajo.com Telefonszám: 06-70/908-9898,  06-30/959-3530

A Szársomlyó és az Ördögszánotta hegy legendáj

Ismerd meg a két hegy izgalmas legendáját és fedezd fel a különleges Villányi szoborparkot!

A máriagyűdi templom

A máriagyűdi templom határon innen és azon túl élőknek egyaránt jelent kegyhelyet és zarándokhelyet. A zarándoknapokon különösen érdekes a látogatás. A templomtól induló túraútvonalak az erdőbe visznek, majd egy kilátóhoz érhetünk kb. 45 perc alatt. Innen jól látni a Siklósi várat is.

Borvidéki települések

Villány, Siklós, Harkány és a többi villányi borvidéki településről itt érdemes tájékozódni.

Korongozás, kézműves foglalkozás

Foglalkozásokat tart Major Judit keramikus művész Palkonyán, ahol a gyermekek és szüleik elsajátíthatják a formázás, korongozás alapjait illetve saját kerámia tárgyakat is készíthetnek egy délelőtt vagy egy egész nap alatt. Kiégetés után a tárgyakat haza lehet vinni. Judit minden nyáron családi kézműves tábort is szervez!

Pécsi régiségvásár

Minden hónap első vasárnapján a híres régiség vásár Pécsett.