Gasztronómia

Megnyitottuk a Trifla Kóstolóházunkat (falusi vendégasztalunkat), melyben  szarvasgomba fókuszú ételeket kínálunk általunk keresett szarvasgombákból. Gyere és kóstolj nálunk a Triflafater Trifla Kóstolóházában, Bejelentkezés szükséges!

2016-tól foglalkozunk szarvasgomba kereséssel és értékesítéssel. A szarvasgombákat kutyával keressük, szerződéses erdeinkben. Balázs immáron nemcsak borász, hanem vizsgázott szarvasgomba kereső vagy más néven “Triflász”. Saját betanítású kutyával dolgozunk. Borkóstolásainkat elengedtük, jelenleg többek között szarvasgomba fókuszú ételeket kínálunk az újonnan megnyílt Trifla Kóstolóházban, értékesítéssel foglalkozunk, valamint szarvasgomba kereső programokat és gasztroprogramokat kínálunk, szervezünk.  Vendégeinket is megismertetjük a szarvasgomba adta élvezettel, készítünk ételeket, borkorcsolyákat szarvasgombával és sokat beszélgetünk róla. Éttermekkel és séfekkel együtt dolgozva tematikus vacsorákat is szervezünk borra és finom igényes ételekre hangolódva.

Erdő kincsét keressük,

kínáljuk vendégeinknek

Családi egység

Mindannyian szenvedélyes utazók, gombászok, természetjárók vagyunk, élvezzük és őrizzük a Palkonya nyújtotta természeti kincseket. Nagy elszántsággal veszünk részt minden közösségi programban és igyekszünk segíteni a borvidék és falunk Palkonya fejlődését is. Balázst beválasztották a Villányi Borvidék Eredetvédelmi Bizottságába, melynek felelőssége a fogyasztók elé kerülő villányi borok megfelelő minősítése. Szilvi pedig aktív szerepet vállal a palkonyai egyesületek tevékenységében, amely a falu közösségi marketingjáért felel, emellett Palkonyai Turusztikai Egyesület alelnöke, az Európa Kulturális Falu mozgalom helyi menedzsere.

Hárságyi Balázs

A borász

okleveles borbíráló, a Suze-La-Rousse Boregyetem kihelyezett tagozatán, a Pannon Boregyetemen végzett nemzetközi borászati tanácsadó, sommelier

tel: +36 (30) 8719 719

e-mail: harsagyipince@gmail.com

A családunk

Rechnitzer Szilvia

Értékesítés, marketing

közgazdász (marketing) WSET advanced képesítés angol-magyar diploma

tel: +36 (30) 42 62 958

e-mail: r_szilvia@borviraghaz.hu

Alapelvünk a természetesség

2000-es évek elején nyitottuk meg Pincénket a Hárságyi Pincét, amit a 20-as években bezártunk. A múltban a borkészítés során legfontosabb alapelvünk a természetesség. Ez nem véletlen, hiszen családunk mindennapjaiban, saját életvitelünkben is kiemelt szerepet játszik az organikus táplálkozás, a természet tisztelete és szeretete: törekszünk arra, hogy csak természetes és vegyszermentes gazdálkodásból, vagy saját termelésből, gyűjtögetésből, horgászatból megszerzett ételeket együnk nap mint nap.

Összesen 2 hektáron gazdálkodtunk, 2018-ban megváltunk szőlőültetvényünktől.  Szőlőültetvényeink a palkonyai, mediterrán jellegű Winegarten dűlőn belül a Kerekdomb dűlőn helyezkedtek el. Szőlőültetvényeink nagymúltú palkonyai borászcsaládoktól, a Czinzár és Rőder családtól vásároltuk meg. Jelenleg elsősorban a Villányi borvidéken vásárolt szőlőkből készítetünk Classicus Eredetvédelemmel ellátott borainkat. A borkészítés folyamata egy borászatban zajlik, ahol „albérletben” vagyunk, a megfelelő technikai, logisztikai hátteret biztosítva ezzel a borkészítésnek. A szakmai felügyeletet továbbra is Hárságyi Balázs borász végzi. Az elkészült borokat a Borászatban tároljuk, majd palackozzuk. Minden évben nagy izgalommal várjuk új borainakt.