Horgászat

A horgászatot, mint kikapcsolódást többféle helyszínen lehet megvalósítani, attól függően, hogy ki, milyen típusú pecás.

Kistótfalui horgásztó

Nemrég nyitották meg a kistótfalui horgásztavakat, melyet igazi pecások üzemeltetnek, így nemcsak pontyok vannak a tavakban, hanem kialakítottak ragadozókkal teli tavat is, illetve olyan különlegességek is a horogra akadhat, mint a tok (igaz. ezeket fotózás után vissza kell engedni). Palkonyától kb. 10 km. További info: www.5to.hu ; info @5to.hu Tel: 06 20 241 1776

Ivánbattyáni halastó

Régi, nagy múltú horgásztó, amiben klasszikus halállomány található, nyáron pedig afrikai harcsát is foghatunk. Nagyon kedves, jó hangulatú tó. Jegyek helyben a halőrnél. Palkonya szomszéd faluja.

Dráva-folyó

Palkonyától 20 km-re van Drávaszabolcs, ahol érdemes a Drávából horgászni. Mivel a Dráva országhatár is egyben, számíthatunk a határőrök ellenőrzésére, akik a horgászengedélyeket is elkérhetik. Tehát engedély nélkül itt ne horgásszunk! Engedélyeket a horgászboltokban vagy a Pécsi Horgászegyesületnél lehet vásárolni.) A folyó gyönyörű, de nagy a sodrása így fürödni nem szabad benne (vagy csak nagyon óvatosan egy homokzátony mellett)! A Dráva rendkívül gazdag élővilágú folyó, így sokféle halat lehet fogni. A szúnyogokra fel kell készülni, mert ha nem vagy befújva vastagon megőrjítenek!