Programok

Bor, kultúra, természet

Palkonya a Villány-Siklós Borút csendes, nyugodt ékszerdoboza, amely kikapcsolódást nyújt barátoknak és családoknak, fiataloknak és időseknek, borbarátoknak és természetjáróknak egyaránt. A 19. század elejétől fokozatosan épülő, mára 53 épületből álló pincesor különlegesen hangulatos élményt nyújt az idelátogatók számára, akik remek bortúrákon keresztül ismerhetik meg a helyi borászok borait. A környéken számos túraútvonal található, köztük a nemzetközi “Három folyó” kerékpáros útvonal is, így Palkonya ideális azok számára, akik természetközeli feltöltődésre vágynak a város zajától távol. Palkonyáról bővebben is olvashatsz itt: www.palkonya.hu
Palkonya különlegességét a gazdag borkultúrának, a rendkívül szép természeti környezetnek és a helyi embereknek köszönheti, akik egy baráti közösséget alkotva igyekeznek megőrizni és átadni vendégeiknek a település értékeit.

Görgess lejjebb és fedezd fel, mit kínál Palkonya és a Hárságyi Pince! Javaslatunkban olyan programok szerepelnek, amiket mi is kipróbáltunk, végigjártunk, így szívből ajánljuk mindenkinek!

Programok Palkonyán és környékén

Válogass kedvedre programjaink közül

Kattints a program nevére

Egyéb programok

A védett kormorán-telep megtekintése hajóról.

Ismerd meg a két hegy izgalmas legendáját és fedezd fel a különleges Villányi szoborparkot!

A máriagyűdi templom határon innen és azon túl élőknek egyaránt jelent kegyhelyet és zarándokhelyet. A zarándoknapokon különösen érdekes a látogatás. A templomtól induló túraútvonalak az erdőbe visznek, majd egy kilátóhoz érhetünk kb. 45 perc alatt. Innen jól látni a Siklósi várat is.

Villány, Siklós, Harkány és a többi villányi borvidéki településről itt érdemes tájékozódni

Foglalkozásokat tart Major Judit keramikus művész Palkonyán, ahol a gyermekek és szüleik elsajátíthatják a formázás, korongozás alapjait illetve saját kerámia tárgyakat is készíthetnek egy délelőtt vagy egy egész nap alatt. Kiégetés után a tárgyakat haza lehet vinni. Judit minden nyáron családi kézműves tábort is szervez!

Éves rendszeres programjaink

január

Vince-nap: borvidéki pincejáró program

április

Húsvéti borkóstolók

május

Borzsongás: koncertek, kiállítások

május/június

Pünkösd vasárnap – Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

augusztus

Ördögkatlan Fesztivál: a Hárságyi Rosé Kisszínpadon koncertek, pincében kiállítások, workshopok.

szeptember

Európai Bordal Fesztivál

október

Villányi Vörösbor Fesztivál

november

Márton nap és az Újbor ünnepe