Palkonyai körtúra

Palkonyán érdemes megtekinteni a katolikus körtemplomot, melyet a Batthyányi család építtetett és Szt. Erzsébetnek szentelték fel. A templomot kinyittatjuk, igény szerint.

 

A templom mögött található a temető, mely több száz éves sírköveket is rejt. A temető mögötti föld utat követve jobbra, elhaladunk a gyümölcsös mentén és a Pincesor felső utcácskáink lyukadunk ki. Ha balra fordulunk, akkor a víztorony mellett a játszótérnél találhatjuk magunkat. A templom után Pécs irányába haladva található a falusi kisbolt (nyitva tartás: H-P 7-11-ig, majd 15.30-17.00-ig, Sz: 7-11-ig, V: 8.30-10-ig). Ha több napig tartózkodnak nálunk, lehetséges előre megrendelni a pékárut.

 

Házi tejet a Nagypál-családnál a játszótérrel szemben lehet vásárolni általában 16.00 után, vigyetek magatokkal műanyag palackot. Előbb is lehet menni és ha szerencsétek van, akkor házitúrót is készítettek. A gyerekeknek és az érdeklődőknek szívesen megmutatják a bocikat és lovakat, tyúkokat.

 

Vendégházainktól 10-20 perces sétával elérhető a Szent Bertalan Kápolna, mely szép kilátást nyújt a tavakra, szőlőkre Villánykövesdet és Ivánbattyánt is láthatjuk. Szép időben Pécset és a Mecseket is. A vendégházaktól a pincék felé vesszük az irányt, az autó utat követve Villánykövesd felé, vasúti átjárón az utat folytatva balra fordulunk, majd a Palkonya vége táblánál jobbra fel a betonúton (tábla jelöli). Egy darabig betonos, majd kavicsos az út. A Kápolna és az öreg gesztenyefa már egyértelmű.

 

Ha a tavak mentén szeretnél sétálni, netalántán a kutyádat megúsztatni a tóban, vagy megsimogatni a lovakat, kérlek legyél óvatos és ne térj le a beton útról. Sajnos az út körüli területek, tavak, lovarda magán kézben van (ami még nem lenne baj), de a tulajdonos nagyon félti a tulajdonát, így nagy a valószínűsége, hogy rád kiabál! Ez nagyon kellemetlen nekünk! Kérlek, kerüld el ezt a helyzetet 🙁

 

Ellenben lovagolni és különbözőállatokat simogatni, megtekinteni lehet előzetes bejelentkezéssel a Pacisuliban Palkonyán. Elérhetőségük >>>